HIPEC - kazuistika ovariálního karcinomu - Jelenek, Gabriel; Němec, Libor; Plch, Magdalena; Kalvodová, Jana (Onkologie, 2024)
Hypertermická intraperitoneální chemoterapie (HIPEC), jako možná součást radikální cytoredukční operace ovariálního karcinomu s odpovědí nebo se stabilním stavem po neoadjuvantní chemoterapii, si díky výsledkům průlomové studie od roku 2018 získává postupně více pozornosti. Je součástí managementu pacientek s ovariálním karcinomem s možností zařazení HIPEC k samotné operaci při dosažení R0 resekce.
Keywords: Neoadjuvant Therapy; Hyperthermic Intraperitoneal Chemotherapy; Antineoplastic Combined Chemotherapy Protocols; hypertermická intraperitoneální peroperační chemoterapie; protokoly protinádorové kombinované chemoterapie; ženské pohlaví; Humans; nádory vaječníků; lidé; Female; nádory ženských pohlavních orgánů; Ovarian Neoplasms; Hyperthermia, Induced; indukovaná hypertermie; Genital Neoplasms, Female; cytoredukční chirurgie; Cytoreduction Surgical Procedures; neoadjuvantní terapie