Základy buněčné biologie. Úvod do molekulární biologie buňky - Alberts, Bruce; Bray, Dennis; Johnson, Alexander (Espero Publishing)
Uvedená kniha s podtitulem Úvod do molekulární biologie buňky představuje svého druhu ojedinělou publikaci. Především proto, že je jakýmsi mostem mezi velmi podrobnými obsáhlými monografiemi o molekulární buněčné biologii a praktickými potřebami výuky na vysokých a středních školách.
Keywords: Biologie; buňka; Molekulární biologie