Sanitky v Československu a Česku 1918-2018 - Tuček, Jan (Grada, 2018)
​Sanitní automobily slouží lidem už bezmála 110 let. Tato kniha se snaží slovem i obrazem zmapovat dlouhou a pestrou historii sanitek od prvopočátků z dob rakousko-uherské monarchie přes meziválečné Československo a protektorát, dlouhá poválečná desetiletí socialismu až po mnohotvárnou současnost.
Keywords: urgentní zdravotnické služby; Transportation of Patients; Ambulances; Retro; urgentní lékařství; sanitky; transport pacientů; Emergency Medical Services