Big data Věda o datech - základy a aplikace - Hendl, Jan (Grada, 2021)
Big data a věda o datech jsou oblasti, které se v dnešní době plné dat rychle rozvíjejí v teorii i v aplikacích. Vliv Big dat, otevřených dat a příslušných datových infrastruktur je patrný v celé vědě, v obchodě, ve státních i občanských institucích. Z dat se tak postupně stává zboží.
Keywords: big data; umělá inteligence; knihovnictví, informační věda a muzeologie; analýza dat; Software; software; Artificial Intelligence; Programování; Big Data; Počítače a komunikace; Data Analysis; zpracování textu; sociální sítě; Word Processing; Social Networking