Psychologie rodiny Druhé, přepracované vydání - Sobotková, Irena (Portál, 2012)
Porozumět situaci rodiny a dokázat diagnostikovat její problém je předpokladem veškeré pomoci rodinám v rámci sociální práce, psychoterapeutické intervence apod. Kniha představuje základní poznatky z relativně nedávno vzniklého oboru, jakým psychologie rodiny je, s důrazem na výzkumné a diagnostické přístupy při zkoumání rodin, hlavní teoretické modely a specifika některých typů rodin (např. rodiny neúplné, nevlastní, bezdětné, odkládající narození dítěte, homosexuální). Druhé vydání knihy je aktualizováno a doplněno o kapitolu Rodinná resilience.
Keywords: Psychologie odborná