Rusalka - Nováková, Ivana (Kknihy, 2021)
Podívejte, život není žádná procházka rozáriem na Petříně. Původně jsem chtěla vyprávět sladkou romantiku, jenže se to zvrtlo. Nejdřív došlo k pokusu o vraždu mého nejlepšího kamaráda. Načež někdo začal usilovat o život i mně. Člověk by čekal, že ho přiběhnou zachránit nějací šarmantní upíři, ale ne. Všechno aby oddřel sám (teda skoro). Takže hurá vstříc dobrodružství!
Keywords: Young Adult, New Adult; Česká současná beletrie; Sci-fi, fantasy