Kompenzační cvičení Uvolňovací, protahovací, posilovací - Bursová, Marta (Grada, 2005)
Jedinečná publikace předkládá všem kondičním, výkonnostním i vrcholovým sportovcům více než devadesát vhodných uvolňovacích, protahovacích i posilovacích kompenzačních cvičení s využitím vlastní váhy těla i dostupných cvičebních pomůcek, jako jsou posilovací guma, gymnastický míč a overball. Autorka, zkušená vysokoškolská pedagožka, klade důraz na popis správné techniky provedení a upozorňuje na možné chyby a subjektivní pocity při cvičení. Všechny cviky jsou demonstrovány na téměř třech stovkách fotografií a obrázků.
Keywords: tělesná výkonnost; Physical Education and Training; Fitness a kondice; tělovýchovné lékařství; techniky cvičení a pohybu; Exercise Movement Techniques; tělesná výchova; Physical Fitness