Dopisy od jezera Como Nečekané inspirace Ludwiga Miese van der Rohe - Romano, Guardini (Masarykova univerzita, 2024)
Unikátní sbírka dopisů německého filozofa poprvé v češtině! Guardini se zamýšlí nad vztahem člověka a okolního světa v době, kdy se hlavní hybnou silou dějin stávají technologie a stroje. Již před sto lety tak pojmenoval výzvy, jimž lidstvo čelí dnes. Knihu představujeme také jako inspirační zdroj architekta Miese van der Rohe, důležitou součástí vydání jsou proto fotografie Libora Teplého zachycující vilu Tugendhat.Překlad: Vladimír PetkevičPředmluva: Rostislav ŠváchaFotografie a doplňkový text: Libor TeplýDoslov: Walter DirksGrafická úprava: Filip Skalák
Keywords: Architektura