15 let studentského divadla Fakulty informatiky Masarykovy univerzity 1998-2012 - Josef, Prokeš, (ed.) (Masarykova univerzita, 2012)
Nakladatelství MU představuje jubilejní publikaci vydanou k patnáctému výročí trvání studentského PROFIDIVADLA na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity. Jde o knihu celobarevnou, bohatě vypravenou, která na 120 stranách přibližuje zájemcům jednotlivé inscenace i vzpomínky pamětníků. Je věnována památce prof. Ludvíka Kundery, který souboru s počáteční dramaturgií pomáhal. Na starších fotografiích (např. na stranách 19-22) jsou historicky působící záběry z míst, která dnes již neexistují, neboť podlehla přestavbě fakulty. Co je však nejsympatičtější: celá knížka nepostrádá nahled, humor i specificky studentskou recesi, zahalenou arciť místy nostalgií nenávratně uplynulého. A najdeme zde i kontroverzní kritické ohlasy na vyznění některých inscenací. Editorem knihy je doc. Josef Prokeš, zakladatel, vůdčí duch, dramatik a režisér divadla. Ve stejném čtvercovém formátu s obdobnou grafickou úpravou obálky současně vyšel i malonákladový apendix výše uvedeného sborníku: text dvou divadelních her posledního období (Emodrink z Elsinoru, Rychlé šípy na kolenou). Tato publikace je věnována památce Venduly Borůvkové.
Keywords: Umění a kultura