Studie k integraci přistěhovalců do německé společnosti - David; Emler (Karolinum, 2023)
Publikace přináší soubor čtyř studií, jejichž společným tématem je integrace menšin do německé společnosti od druhé poloviny 20. století do současnosti. Kniha zkoumá integraci 12 milionů Němců vysídlených ze střední a východní Evropy po druhé světové válce, poté politickou integraci levicových radikálů a protestních hnutí, která dala vzniknout straně Zelených a rozvoji německé občanské společnosti. Dále je pozornost věnována dopadům německého znovusjednocení, a to především integraci obyvatel bývalého východního Německa do Spolkové republiky Německo. Knihu uzavírá studie o integrační politice v Berlíně v posledních několika dekádách.
Keywords: Sociologie