Vztah otce a syna - Novák, Tomáš (Grada, 2008)
Kdo jiný by měl být jeden druhému bližší než nejbližší příbuzní... Ne vždy tomu tak je. Kniha známého psychologa a manželského poradce PhDr. Tomáše Nováka se zabývá běžnými problémy, které ovlivňují vztah otce a syna, upozorňuje na komunikační problémy, na zbytečná traumata, která vztah zatěžují. Vztah "otec a synn" bývá považován za psychologicky nejsložitější vůbec. Snad právě proto autor zvolil formu rozhovorů a dopisů, aby tento tak komplikovaný vztah přiblížil a co nejvíce objasnil. Doufáme, že vám tato publikace přinese množství podnětů a třeba i napomůže ve složitých rodinných situacích.
Keywords: vztahy mezi otcem a dítětem; vztahy mezi generacemi; Psychology, Child; paternální deprivace; otcovské chování; vztahy mezi rodiči a dětmi; Parent-Child Relations; Intergenerational Relations; Paternal Deprivation; rodinné vztahy; Paternal Behavior; Rady pro rodiče; psychologie, klinická psychologie; Family Relations; Father-Child Relations; dětská psychologie