Jak se vyrábí sociologická znalost Příručka pro uživatele - Miroslav; Disman (Karolinum, 2024)
"Především si řekněme, o čem tahle knížka není. Nechce nahradit standardní učebnici sociologického výzkumu, nenabízí úplnou zbrojnici metod a technik a už vůbec nechce naučit čtenáře statistice. Její cíl je v tomto smyslu daleko skromnější: porozumění logice výzkumu a porozumění smyslu statistických operací."Tolik autor ve svém úvodním slově. Obvykle nezáživné metody sociologie Disman představuje s humorem a nadhledem a více než o znalost statistiky samotné mu jde o schopnost porozumět "skutečnému smyslu našich dat".
Keywords: Sociologie