Skrytý potenciál Jak dosáhnout velkých věcí - Adam, Grant (Jan Melvil Publishing, 2024)
Čím je determinován úspěch?Talentem, každodenní dřinou, nebo snad rodinným zázemím? Adam Grant nabízí překvapivý pohled na to, jak můžeme sebe i ostatní pozvednout do nečekaných výšin. Růst totiž vyžaduje mnohem víc než pouhý trénink a nastavení mysli. Závisí především na sadě dovedností, které bohužel nevědomky přehlížíme.Na základě rozsáhlých výzkumů i skutečných příběhů Grant dokazuje, že náš pokrok nespočívá ani tak v tvrdé práci, jako v rozvinutí schopnosti učit se novým věcem. Vysvětluje, jak v tomto směru posilovat charakter, vytvářet si motivační struktury a také jak napomáhat rozvíjení potenciálu v týmech, organizacích či školách.
Keywords: Osobní rozvoj a poznání; Psychologie pro každého