Kompletní průvodce půstem Jak léčit své tělo pomocí jednodenního i dlouhodobějšího vynechání jídla - Jason, Fung; Moore Jimmy (Jan Melvil Publishing, 2018)
Jak léčit své tělo pomocí jednodenního i dlouhodobějšího vynechání jídla Po celé dlouhé dějiny se lidé postili. Ať z kulturních a náboženských důvodů, nebo jen kvůli neúspěšnému lovu, občasné hladovění bylo tisíce let přirozenou součástí života - až do nedávna. Naše těla se evolučně nezměnila, ale hlad už nemáme nikdy: každý den snídáme, svačíme, obědváme, zase svačíme, večeříme... Má současná epidemie obezity a dalších civilizačních chorob kořeny v této radikální stravovací změně? Přibývá vědeckých důkazů, že ano. Lékař Jason Fung proto vyzkoušel s více než tisícovkou pacientů různé postní režimy a dosáhl přitom skvělých výsledků. V knize vysvětluje, jak můžeme využít půstu v boji s nadváhou. S pomocí vědeckých studií také dokazuje, že půst zpomaluje stárnutí, má potenciál pro léčbu cukrovky 2. typu, vysokého krevního tlaku nebo metabolického syndromu a efektivně pomáhá tam, kde selhávají jiné postupy. V knize se mimo jiné dozvíte: - Komu půst může pomoci a proč je účinnější metodou hubnutí než tradiční nízkokalorické diety. - Proč vás půst připraví o tuk, ale nikoliv o svalovou hmotu. - Proč je dodržování půstu vlastně jednodušší než klasické diety a jak pracovat s pocitem hladu. - Jaké jsou druhy půstů a že si můžete zvolit postní režim na míru. - Že i několikahodinové vynechání jídla může sloužit jako účinný půst. - Jaké (překvapivě chutné!) zdroje výživy si můžete při půstu dopřát. - Jak půst správně přerušit a kdo by ho vůbec neměl držet. Tak co kdybyste zkusili jít proti proudu, alespoň chvíli nejedli a počkali, co to s vámi udělá?
Keywords: Kuchařky