Moravský kras Průvodce Josefovským a Křtinským údolím - Rudolf, Musil, (ed.); Musil Rudolf; Cihlář Jiří; Cihlář Zdeněk; Dvořáček Robert; Grulich Vít; Homolka Miloslav; Káňa Vlastislav; Koudelka Milan; Kubeš Miroslav; Merta Ondřej; Neruda Petr; et al. (Masarykova univerzita, 2019)
Interdisciplinární průvodce jedinečným terénem mezi Adamovem na západě a Křtinami na východě upozorňuje "poutníka" na zajímavosti z různých přírodních i společenskovědních oborů. Josefovské a Křtinské údolí jsou neopakovatelným krajinným jevem, jehož studium umožňuje pochopit dlouhý vývoj celého Moravského krasu. Zasvěcený a originální text kolektivu odborníků pracuje s nejnovějšími informacemi, které doplňuje množství fotografií, map a tabulek.
Keywords: Průvodce