Sídliště kultury s moravskou malovanou keramikou v Hlubokých Mašůvkách (výzkumy z let 1947-1950) - David, Válek; Dreslerová Gabriela; Gregerová Miroslava; Hložek Martin; Nerudová Zdeňka; Šmerda Jaroslav; Vokáč Milan (Masarykova univerzita, 2014)
Neolitické sídliště v Hlubokých Mašůvkách patří k nejdůležitějším lokalitám svého druhu na Moravě. Předložená práce přináší dlouho očekávané zpracování bohatého archeologického materiálu kultury s moravskou malovanou keramikou z poválečných výzkumů.
Keywords: Historie