Rizikové a antisociální chování v adolescenci - Sobotková, Veronika (Grada, 2014)
Antisociální chování patří k základním zdrojům rizik v dospívání, a proto je aktuálním tématem pro rodinu, školu i celou společnost. Publikace je první českou monografií zaměřenou na chování dospívajících, které ohrožuje zdraví či život jednotlivce nebo překračuje normy dané společnosti.
Keywords: Research Design; Psychologie odborná; pediatrie; Adolescent Development; psychiatrie adolescentů; Adolescent Behavior; Adolescent; Adolescent Psychiatry; Risk Factors; vývoj mladistvých; sociologie; dorostové lékařství; chování mladistvých; rizikové faktory; Substance-Related Disorders; Social Behavior; poruchy spojené s užíváním psychoaktivních látek; sociální chování; výzkumný projekt; mladiství; Adolescent Medicine