Dopravní psychologie pro praxi. Výběr, výcvik a rehabilitace řidičů - Šucha, Matúš; Vlasta Rehnová; Martin Kořán; Dana Černochová (Grada, 2013)
Dopravní psychologie je komplexní a na našem knižním trhu jedinečná publikace v oblasti bezpečnosti dopravy, která se věnuje výběru, výcviku a rehabilitaci řidičů. Čtenář se obeznámí se základy psychologické diagnostiky v oblasti dopravy, s postupem dopravněpsychologického vyšetření, nezbytného k posouzení psychické způsobilosti pro řízení, i s jeho legislativním rámcem, dále se věnuje osobnostním rysům problémových řidičů a možnostem jejich rehabilitace. Kniha rovněž obsahuje přehledný výčet psychodiagnostických metod v dopravní psychologii včetně přístrojové diagnostiky. Je určena zejména dopravním a klinickým psychologům, expertům v oblasti dopravní problematiky, učitelům v autoškolách, studentům psychologie a dopravních fakult.
Keywords: Psychology; bezpečnost; Transportation; výběrové chování; technika; Automobile Driving; diagnostické techniky a postupy; Diagnostic Techniques and Procedures; psychologie, klinická psychologie; Psychologie odborná; Safety; doprava; psychologie; řízení motorových vozidel; Choice Behavior