Všechno je jinak aneb Co nám neřekli o důchodech, euru a budoucnosti - Pikora, Vladimír; Šichtařová, Markéta (Grada, 2011)
Co když je všechno jinak, než se na první pohled zdá? Ve společnosti roste napětí. Nepokoje se šíří Evropou. Jedna krize střídá druhou. Možná se blíží kolaps eurozóny. Jak to skončí? Vstupujeme do nové éry? Dá se snad v takové chvíli spoléhat na to, že se o nás postará stát? Myslíte na stáří, ale nevíte, jak v tak zvláštní době investovat bezpečně? Známí ekonomové Vladimír Pikora a Markéta Šichtařová na tyto otázky odpovídají způsobem srozumitelným každému laikovi. Boří jeden mýtus za druhým, odmaskovávají nekompetentní politiky, odhalují, co nás čeká. Nabízejí řešení, jak se o sebe a svůj důchod postarat a jak investovat bezpečně. Ale pokud čekáte nudu a nesrozumitelný odborný text, nedočkáte se. Taková kniha o ekonomice tu totiž ještě nebyla! Nerozčílí vás - spíš vám zvedne náladu před nedělním obědem. Knížka byla oceněna Cenou Grady jako nejlepší publikace roku 2011.
Keywords: daně; vytváření politiky; Government; Osobní a rodinné finance; Prognosis; vláda; Policy Making; ekonomie, ekonomika, ekonomika zdravotnictví; prognóza; Podnikání a management; politologie, politika, zdravotní politika; Retirement; státní správa; Cost Allocation; Taxes; právo, zákonodárství; alokace nákladů; důchod