Chemické názvosloví : základní pravidla názvosloví českého, latinského tradičního a mezinárodního latinského lékopisného - Hiršová, Danuše (Karolinum, 2001)
Publikace je určena studentům lékařských a farmaceutických oborů a shrnuje obecné zásady českého chemického názvosloví anorganických i organických sloučenin,latin- ského tradičního názvosloví a vysvětluje tvorbu mezinárodních latinských lékopis- ných názvů.V úvodech kapitol je poukázáno na význam a uplatnění jednotlivých typů názvosloví,v kapitolách o českém názvosloví jsou uvedeny i stručné charakteristiky chemických sloučenin.Kromě návodů,jakým způsobem tvořit příslušné názvy,obsahuje každá kapitola mnoho příkladů pro lepší pochopení.V závěru je publikace doplněna dalšími příklady k procvičení a srovnávacími tabulkami.
Keywords: texty učební vysokoškolské; chemie; Chemistry; Hispanic or Latino; Hispánci a Latinoameričané; čeština; názvosloví