Biologie pro gymnázia (teoretická a praktická část) - Jelínek, Jan; Zicháček, Vladimír (Nakladatelství Olomouc, 2002)
Učebnice vychází z osnov čtyřletého gymnázia a zahrnuje část botanickou, zoologic- kou, anatomii a fyziologii člověka a kapitoly z obecné biologie. Druhou část knihy tvoří praktická část zpracovaná po kapitolách a obsahující jak definice důležitých pojmů, otázky, doplňovačky a testy na procvičení učiva, tak metodické návody k praktickým cvičením. Oproti předchozímu vydání byla aktualizovaná i část o původu a vývoji člověka. Součástí knihy jsou barevné obrazové přílohy.
Keywords: Biology; texty učební středoškolské; biologie