LINUX : kapesní průvodce administrátora - Kysela, Martin (Grada, 2004)
V této knize získá čtenář základní povědomí o správě operačního systému GNU/Linux a naučí se řešit nejčastější problémy, které se mohou při práci s tímto systémem naskytnout. Autor probírá jak oblast instalace a základní konfigurace systému, tak i nastavení uživatelských účtů nebo například správu sítě, stranou však nezůstane ani oblast bezpečnosti.
Keywords: operační systém; Linux; technika výpočetní