Hardware - učebnice pro pokročilé - Horák, Jaroslav (Computer Press, 2005)
Autor - zkušený pedagog a dlouholetý správce sítě - seznamuje čtenáře právě s nejdůležitějšími součástmi hardwarového vybavení počítače, jeho funkcemi, parametry, principy a podmínkami správného fungování. Kniha poskytuje naprosté základy této oblasti a je obohacena o zkušenosti autora při praktických řešeních problémů každodenní praxe. Učebnice je určena především pokročilejším, ale zčásti i začínajícím uživatelům.
Keywords: texty učební; Modems; technika výpočetní; modemy; hardware; přenosná média