Mistrovství v Transact-SQL - Henderson, Kenneth (Computer Press, 2000)
Po přečtení této knihy nezůstane vývojářům utajeno jediné zákoutí jazyka SQL. Skutečný mistr tohoto jazyka prozrazuje důmyslná řešení stovek typických i zdánlivě velice složitých problémů, upozorňuje na časté omyly i nečekané záludnosti. Nepopisuje základní principy ani syntaxi jazyka, ale všímá si netušené šíře možností a praktických dopadů SQL od základních příkazů až k izolaci transakcí či optimalizaci výkonu.
Keywords: programování; informatika; Informatics