Jak vést a motivovat lidi - Bělohlávek, František (Computer Press, 2008)
Po teoretické charakteristice základních filozofických přístupů k řízení lidí autor uvádí jednotlivé názory na styl vedení pracovního kolektivu. Definuje správné zadání úkolu a jeho motivační působení. Zabývá se hodnocením pracovního výkonu jako jedním z nejsilnějších motivačních nástrojů v rukou manažerů. Nemalým problémem může být efektivnost práce manažerů, která se může zvýšit, budou-li zmínění věnovat větší pozornost rozvoji zkušeností, znalostí a dovedností jednotlivých pracovníků. Poslední kapitola se věnuje usměrňování nadřízených a spolupracovníků na stejné úrovni.
Keywords: Evaluation Studies as Topic; hodnotící studie jako téma; motivace; vedení lidí; Motivation