Administrace systému LINUX - Shah, Steve; Soyinka, Wale (Grada, 2007)
Čtvrté vydání knihy renomovaného autora uvádí do tajů správy stále populárnějšího operačního systému Linux. Autor podrobně popisuje správu jednouživatelských stanic i celé sítě. Kniha seznamuje s nejnovějšími verzemi systémů Red Hat a SuSE, včetně linuxového jádra, je však pojata dostatečně obecně, aby pokryla i ostatní linuxové distribuce. Je koncipována tak, aby na jednu stranu naučila úspěšné správě Linuxu začínající správce se základními obecnými znalostmi spolu se správci, kteří doposud spravovali systémy Windows NT/2000/XP a na Linux právě přecházejí, avšak aby byla zároveň vítanou a užitečnou pomůckou i pro správce středně pokročilé. Ve srovnání s předchozím vydáním obsahuje mnoho nového materiálu, jakým je například integrace Linuxu do sítí Windows, linuxové Firewally, LDAP či Samba.
Keywords: technika výpočetní; správa systému; Software; software