Klinická propedeutika : pro střední zdravotnické školy - Nejedlá, Marie (Informatorium, 2010)
Učebnice je úvodem do studia klinické medicíny. Seznamuje studenty s lékařskou dokumentací, fyziologickými funkcemi organismu, příznaky onemocnění, fyzikálním vyšetřením jednotlivých částí těla i orgánů, dalšími vyšetřovatelskými metodami - laboratorními, zobrazovacími, endoskopickými, elektrografickými i funkčními. Poslední kapitoly učebnice jsou věnovány obecné a speciální farmakologii.
Keywords: vyšetřovací metody; klinická propedeutika; vyšetření; farmakologie; příznaky; Pharmacology; texty učební pro střední zdravotnické školy; Documentation; dokumentace