Nauka o zraku - Autrata, Rudolf; Vančurová, Jana (Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2006)
Učební text se v části obecné zabývá vývojovými stádii zrakového orgánu a jeho anatomií. Druhá, speciální část pak pojednává o vrozených i získaných chorobách, vadách a změnách zraku. Text je určen PSS oboru oční optik, optometrista a oční technik.
Keywords: optici; oční technici; texty učební pro střední zdravotnické školy; Eye Diseases; anatomie zraku; oční nemoci