Manažment pacienta so syndrómom diabetickej nohy - Krahulec, Boris; Gašpar, Ľudovít; Štvrtinová, Viera (Veda, 2013)
Odborná knižná publikácia o manažmente pacienta so syndrómom diabetickej nohy je prvou svojho druhu na Slovensku, ktorá komplexne spracováva uvedenú problematiku. Autormi sú renomovaní odborníci z rôznych medicínskych odborov, ktorí majú dlhoročné skúsenosti s ambulantnou aj nemocničnou starostlivosťou o diabetikov. Cieľom tejto publikácie je upozorniť na dôležitosť problematiky, priblížiť rôzne klinické prejavy syndrómu diabetickej nohy, jej preventívne, diagnostické a liečebné možnosti podľa súčasných, praxou overených poznatkov a odporúčaní. Publikácia je určená predovšetkým lekárom rôznych odborov, ktorí sa zaoberajú touto problematikou, ale aj zdravotným sestrám a študentom medicíny. Veríme, že prezentovaná monografia prispeje k zlepšeniu manažmentu pacientov so syndrómom diabetickej nohy a bude pre čitateľov prínosom v ich každodennej klinickej praxi.
Keywords: diabetická noha; terapie; rehabilitace; Therapeutics; Rehabilitation; Diabetic Foot; léčba ran