Zdravotní sestry v židovském ghettu Terezín - Horáčková, Kateřina; Ševčovičová, Andrea (Florence, 2017)
Příspěvek prezentuje vzpomínky čtyř bývalých vězeňkyň židovského ghetta Terezín, které v období od 24. listopadu 1941 do 21. srpna 1945 zastávaly v ghettu Terezín práci ve zdravotnictví, zejména práci zdravotní sestry či ošetřovatelky. Vzpomínky bývalých vězeňkyň doplňují bílá místa života v ghettu Terezín, dokládají náročnost ošetřovatelské péče ve válečných podmínkách a v situaci ohrožení vlastního života i života svých nejbližších.
Keywords: dějiny ošetřovatelství; Holocaust; Jews; World War II; zdravotní sestry; Concentration Camps; koncentrační tábory; History of Nursing; 2. světová válka; Nurses; holocaust; Židé