Smrtící zrada - Robb, J. D; Chocholová, Libuše (Columbus, 2005)
Oběti jsou nejprve nelidsky ztýrané a posléze uškrcené stříbrným drátem. Spojuje je ovšem ještě něco: všechno jsou to zaměstnanci či přátelé Evina miliardářského manžela Roarkea. Ten má ale i bez toho starostí víc než dost: v jeho luxusním hotelu právě probíhá aukce šperků a kostýmů slavné divadelní herečky a do toho přijíždí jeho dávný přítel z mládí – a z temné minulosti - z Dublinu.Vrah je znám, je to nájemný škrtič Yost, otázkou tedy je, kdo si ho najal?