Historie ošetřovatelství v Dánsku - Kordulová, Pavla; Šubrtová, Eliška (Florence, 2017)
Cílem sdělení je poskytnout přehled o zásadních událostech, osobnostech a institucích spojených s dánským ošetřovatelstvím od poloviny 19. století do současnosti. Vycházíme ze zdrojů poskytnutých archivem Dánského muzea ošetřovatelství a odborné literatury uvedené na webových stránkách.
Keywords: náboženství; Religion; History of Nursing; dějiny ošetřovatelství; Hospitals, Religious; Dánsko; studium ošetřovatelství; Denmark; Education, Nursing; nemocnice náboženských organizací