Mezi pannou a babou - Kriseová, Eda; Novotná, Anna (Práh, 2018)
Lyrická novela o jedné generaci žen. O jejich láskách, naplněných tužbách i nevítaných neštěstích, při nichž duše žasne, kam se tělo žene, i tělo strádá, když ho duše opouští. Agnes, Žofie, Káťa – jiná doba, jiné společenské okolnosti, ale jejich lásky se podobají. V partnerech zákonných i mileneckých. Eduard, Emanuel, Daniel. Životní cesty těchto žen osudově poznamenává Park lásky, místo romantických dostaveníček, kde láska vzplane, ale i zhyne, někdy lhostejně otálí a čeká na toho, kdo se chytí do jejích tenat. A tak příběhy, které nám autorka vypráví, a jejich podoby mají své otisky v době dnešní i minulé. Stále stejná touha, žádostivost a zklamání.