Obezita u žien v staršom veku - Moraučíková, Eva; Ižová, Marcela; Magerčiaková, Mariana (Ošetrovateľstvo a pôrodná asistencia, 2018)
Príspevok má teoretický charakter a je zameraný na hmotnos ť žien v staršom veku. Popisuje základné postupy súvisiace s úpravou životosprávy. Pozornosť je venovaná najmä nefarmakologickým stratégiám, ktoré môžu byť nápomocné pri úprave hmotnosti.
Keywords: Aging; poměr mezi obvodem zápěstí a tělesnou výškou WHtR; Obesity; ženy; Anthropometry; obezita; Body Mass Index; antropometrie; stárnutí; index tělesné hmotnosti; Women