Dentální hygiena - obor známý i neznámý - Nováková, Radka (Ošetřovatelské perspektivy, 2018)
Dentální hygiena je oborem s více než stoletou historií. V České republice ještě na přelo-mu tisíciletí tento pojem byl znám především odborníkům a omezenému okruhu pacien-tů. Řada lidí si neuvědomuje, že dentální hygiena není nadstandardní službou pro vybra-né skupiny pacientů, ale nezbytnou součástí moderní stomatologie. V tomto příspěvku je obor dentální hygieny představen v podobě nejdůležitějších historických milníků oboru, spolu s představením hlavní náplně dentální hygienistky, který má oporu v české legisla-tivě. V závěru jsou představeny perspektivy tohoto oboru.
Keywords: čištění zubů; Dental Hygienists; orální hygiena; zubní hygienici; Oral Hygiene; Toothbrushing