Dietetické následky radioterapie zhoubných nádorů hlavy a krku - Hodulová, Petra; Korpas, David (Ošetřovatelské perspektivy, 2020)
Práce se zabývá retrospektivním vyhodnocením změny indexu tělesné hmotnosti (BMI) při radioterapii zhoubných nádorů hlavy a krku na krajském onkologickém pracovišti. V teoretické části jsou uvedeny informace o zhoubných nádorech hlavy a krku, možné nutriční podpoře a zajištění výživy těchto pacientů. Empirická část za pomoci kvantitativního průzkumného retrospektivního šetření porovnává index tělesné hmotnosti před a po ukončení radioterapeutické léčby a závislosti jeho změny na pohlaví a věku pacientů.
Keywords: Head and Neck Neoplasms; nádory hlavy a krku; Nutritional Support; index tělesné hmotnosti; Body Mass Index; radioterapie; Radiotherapy; nutriční stav; nutriční podpora; Nutritional Status