Covid-19 a duševní poruchy, část I - Kučerová, Helena (Florence, 2021)
Pandemie covidu-19 s sebou přináší pro populaci řadu rizikových faktorů: nemoc samotnou, sociální izolaci, finanční problémy, nemožnost osobní účasti na kulturních a vzdělávacích akcích a menší možnost sportovního vyžití. Zvyšuje se riziko různých duševních poruch včetně depresí a sebevražd, a to jak v celkové populaci, tak u lékařů a dalších stresově náročných profesí.
Keywords: Stress, Psychological; Depression; psychický stres; COVID-19; Suicide; deprese; sebevražda