Betaglukany a jejich vliv na imunitní systém - Muknšnáblová, Martina (Florence, 2023)
Imunita je důmyslný systém. Imunitní paměť může při správném průběhu trvat desítky let či celý život a významně ovlivňuje naše zdraví a život. Dobře fungující imunitní systém přináší organizmu zdraví a vitalitu ve formě odolnosti i při kontaktu se zákeřným protivníkem jak z řad zevních činitelů, tak vlastních buněk. Betaglukany jsou látky přírodního původu, které umí aktivovat buňky imunitního systému, tedy podpoří tělo v tom, aby si bylo schopno samo pomoci, což je vždy velmi efektivní, a navíc bez vedlejších účinků. Nedoporučují se pouze u pacientů, u kterých není žádoucí zvyšovat a podporovat imunitní procesy. Jsou celosvětově doporučovány jako základní či doplňková léčba zánětů, nádorů, diabetu, hypercholesterolemie a dalších onemocnění.
Keywords: Immunologic Factors; imunologické faktory; Immune System; imunitní systém; beta-glukany; beta-Glucans; houby; Fungi