Kdo je perfuziológ - Maďarová, Tatiana (Ošetrovateľstvo a pôrodná asistencia, 2024)
Autorka v príspevku definuje kategóriu sestry – perfuziológa. V úvode stručne popisuje históriu a legislatívne podmienky potrebné k výkonu povolania. Charakterizuje základné činnosti perfuziológa a možnosti využitia perfuziologických činností v ostatných odvetviach medicíny.
Keywords: Nurse Specialists; kardiochirurgie; perfuziologie; Slovakia; kontinuální vzdělávání zdravotních sester; Cardiac Surgical Procedures; Education, Nursing, Continuing; Extracorporeal Membrane Oxygenation; mimotělní membránová oxygenace; sestry specialistky; kardiochirurgické výkony; Slovenská republika