Renezance následné poporodní péče - Dorazilová, Radmila (Florence, 2024)
Článek je zaměřen na problematiku následné poporodní péče. Vychází z kombinace přehledové studie, výzkumného sdělení a zkušeností z praxe. Zabývá se historickým vývojem v péči o ženu a dítě, vztahy mezi porodními asistentkami a gynekology a překážkami v poskytování následné poporodní péče.
Keywords: ošetřovatelství v péči o matku a dítě; Maternal-Child Nursing; návštěvy pacientů doma; poporodní období; Postpartum Period; Aftercare; Nurse Midwives; House Calls; následná péče; porodní asistentky; vztahy mezi gynekologem a porodní asistentkou; Physician-Nurse Relations; vztahy mezi lékařem a zdravotní sestrou