Získanie, ale hlavne udržanie sestier je najväčšou výzvou manažmentu ošetrovateľstva vo Fakultnej nemocnici v Nitre - Zito, Peter; Dumančičová, Mária (Ošetrovateľstvo a pôrodná asistencia, 2024)
Pre poskytovanie kvalitnej ošetrovateľskej starostlivosti v zdravotníckych zariadeniach je v súlade s platnými ošetrovateľskými štandardami nevyhnutné, aby zdravotnícke zariadenia disponovali dostatočným množstvom kvalifikovaného personálu na všetkých úrovniach ošetrovateľskej starostlivosti. V súčasnej dobe ide o jednu z najnáročnejších výziev pre každého riadiaceho pracovníka ošetrovateľstva. Príspevok predkladá vlastnú skúsenosť autorov v manažmente a riadení ošetrovateľskej starostlivosti vo Fakultnej nemocnici v Nitre.
Keywords: Staff Development; mzdy a přídavky; personální management; odborná praxe; Hospitals, Teaching; Slovenská republika; studenti ošetřovatelství; Nurses; Professional Practice; Slovakia; personální rozvoj; Students, Nursing; Salaries and Fringe Benefits; Personnel Management; nemocnice fakultní; zdravotní sestry; motivace; Motivation