Ochrana ovzduší : dvouměsíčník České asociace pro prevenci znečišťování ovzduší (CA-IUAPPA) (Česká asociace pro prevenci znečišťování ovzduší (CA-IUAPPA), 1995)
Časopis se zabývá problematikou znečišťování ovzduší, vznikem emisí, negativními vlivy imisí na prostředí, výzkumem, prevencí znečišťování ovzduší, likvidací popílků a ostatních zachycených látek,zprávy ze života CA-IUAPPA a jiných odborných společností; recenze a anotace české i zahraniční literatury v oblasti ochrany ovzduší.
Keywords: Air Pollution; znečištění životního prostředí; znečištění ovzduší; environmentální vědy; Environmental Pollution