Slovník českých synonym - Pala, Karel; Všianský, Jan (Lidové noviny, 1994)
Čtvrté doplněné vydání oblíbené jazykové příručky, která přináší více než 22 000 hesel a asi 40 000 synonym. Ke každému heslu jsou uvedeny jeho synonymní výrazy, tedy slova, která mají stejný význam a která lze v příslušném kontextu vzájemně nahradit.
Keywords: všeobecná příručková díla a encyklopedie; Dictionaries as Topic; Slovníky jazykové; slovníky jako téma; slovníky antického světa jako téma; Dictionaries, Classical as Topic; lingvistika, lékařská terminologie