Akademický slovník cizích slov - Kraus, Jiří; Petráčková, Věra (Academia, 1995)
Speciální výkladový slovník obsahuje přes sto tisíc slov cizího původu dnes běžně používaných ve všech oblastech života. Přihlíží i ke slovům okrajovým, např. slangovým.
Keywords: Dictionaries as Topic; slovníky jako téma; všeobecná příručková díla a encyklopedie