Klasická čínská medicína : základy teorie - Ando, Vladimír; Barešová, Milada (Svítání, 1995)
1. UČENÍ O JIN-JANGU - Taoistický světonázor Vlastnosti jin a jangu Jin-jang v čínské medicíně Jin-jang z hlediska skladby těla Funkce jin-jangu v těle Jin-jang jako podstata nemocí Jin-jang při určování diagnózy Jin-jang v prevenci a léčení 2. UČENÍ O PĚTI PRVCÍCH - Charakteristika pěti prvků Vzájemné vztahy mezi pěti prvky Aplikace teorie pěti prvků v čínské medicíně Objasnění skladby těla a jeho vnitřní i vnější propojenosti Objasnění funkcí orgánů a jejich vzájemných vztahů Objasnění příčin vzniku nemocí a chorobných změn Použití při určování diagnózy a léčbě 3. UČENÍ O VNITŘNÍCH ORGÁNECH - Pět orgánů cang Srdce Plíce Slezina Játra Ledviny Šest orgánů fu Žlučník Žaludek Tenké střevo Tlusté střevo Močový měchýř Trojitý zářič Zvláštní orgány fu Mozek Dřeň suej Kosti Cévy Děloha Vztahy mezi vnitřními orgány Vztahy mezi orgány cang navzájem Vztahy mezi orgány cang a orgány fu Vztahy mezi orgány fu navzájem Účast orgánů cang-fu na trávení potravy a na metabolizmu tekutin DODATKY - Poznámka k přepisu čínských slov. Rejstřík čínských slov
Keywords: tradiční čínská medicína; Medicine, Chinese Traditional; alternativní lékařství