Rozmanitost života : umožní poznání zákonů biodiverzity její záchranu? - Wilson, Edward O (Lidové noviny, 1995)
Závěry výzkumů o vzniku, vývoji a zániku živočišných druhů i celých ekosystémů na Zemi; určeno široké veřejnosti.
Keywords: vývojová biologie; ekologie; biologie; Ecology; Developmental Biology; Environmental Monitoring; monitorování životního prostředí