Práva a povinnosti našich dětí - Hanzová, Marie; Kodým, Miloslav; Kremličková, Marta (Victoria Publishing, 1995)
Předkládaný soubor textů by mohl být funkčně využit nejen v hodinách občanské výchovy. Texty jsou v závěru knihy doplněny i o náměty pro práci s žáky. Kniha vznikla z přesvědčení, že problematika právních norem, které se týkají práv dítěte, vyžaduje, aby se nad ní lidé zamýšleli, aby se učili usměrňovat své počínání právě s ohledem na děti a jejich práva.
Keywords: ochrana práv dítěte; sociální lékařství; sociální péče o dítě; Child Care; Child Advocacy; péče o dítě; právo, zákonodárství; Child Welfare