Adenovirové infekce člověka - Heinz, František; Hronovský, Vladislav (Avicenum, 1991)
Autor -- Mudr Vladislav Hronovský CSc Adenovirové infekce Adenoviry jsou poměrně známou skupinou virů, vyskytují se celosvětově a jsou zodpovědné za řadu infekčních onemocnění. Přenos: Adenoviry se nejčastěji přenáší vzduchem jako kapénková infekce, ale možné jsou i jiné způsoby přenosu, jako je fekálně-orální přenos a přenos tělními tekutinami.
Keywords: epidemiologie; adenoviry lidské - monografie; infekční lékařství; mikrobiologie, lékařská mikrobiologie; infekce adenovirové - monografie