Parasitologie pro lékaře - Jírovec, Otto (Avicenum, 1977)
V dalším vydání vysokoškolské učebnice, která je současně i laboratorním kompendiem, byly vypuštěny kapitoly o spirochétách, rickettsiích, virových a bakteriálních onemocněních, přenášených parazitaickými členovci. Řada kapitol byla přepracována a doplněna novými poznatky. Rovněž byla sjednocena odborná terminologie.
Keywords: mikrobiologie, lékařská mikrobiologie; infekční lékařství