Vybrané metody v mikrobiologii : vysokoškolská příručka - Cudlín, Josef (Avicenum, 1981)
Kniha pojednává o morfologii mikroorganismů, o kultivaci mikroorganismů, o chemické charakteristice buňky, o enzymech v mikrobiologické praxi, o metabolismu u mikroorganismů a o genetice bakterií. Každá ze šesti hlavních kapitol začíná teoretickým úvodem, který umožňuje pochopit princip popisovaných metod a zejména přeorientování z metod klasických na nejmodernější.
Keywords: mikrobiologie, lékařská mikrobiologie